Disney Plus Türkiye'de izleyebileceğiniz klasikleşmiş efsane diziler

39.472 Gösterim
1 Haziran 2022 17:30
Disney Plus Türkiye'de izleyebileceğiniz klasikleşmiş efsane diziler

14 Haziran'dan itibaren ülkemizde yayın hayatına başlayacak olan Disney Plus Türkiye'nin kütüphanesinde yer alacak olan, yayınlandıkları günden bu yana klasik mertebesine erişmiş efsanevi dizileri derledik.


Disney+, 1000'den fazla film, 400’ün üzerinde dizi ve 170 orijinal yapımdan oluşan içerik arşiviyle Türkiye lansmanı için geri sayıma başladı. Bu yapımlar arasında, Marvel, Star Wars, Pixar gibi Disney markasının şemsiyesi altında yer alan firmaların yapımlarının yanı sıra, Disney kataloğunda yer alan yüzlerce farklı içerik de bulunuyor. 14 Haziran'da ülkemizde yayın hayatına başlayacak olan Disney+ Türkiye'nin lansman tarihi yaklaşırken, platformda yer alacağı belli olan klasik mertebesindeki dizileri sizler için derledik.

 

The Walking Dead

Yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana reyting listelerinin üst sıralarında yer alan The Walking Dead, devam eden 11. sezonuyla ekranlara veda edecek. İlk 16 bölümü yayınlanan ve kalan 8 bölümü sonbaharda yayınlamaya başlayacak dizinin şimdiye kadar yayınlanan bütün bölümleri, 14 Haziran'dan itibaren Disney Plus+ Türkiye'de yer alacak.

 

The Simpsons

1987'den 1989'a kadar kısa film formatında The Tracey Ullman Show'un bir parçası olarak ortaya çıkan Matt Groening imzalı The Simpsons, animasyon dizi olarak hayatına başladığı 1989 yılından bu yana yayınlanıyor. 33. sezonu geçtiğimiz günlerde biten dizinin ilk 32 sezonu 14 Haziran itibarıyla Disney Plus Türkiye'de yer alacak. 33. sezonun da bir süre sonra Disney+ Türkiye kütüphanesinde yer alması bekleniyor.

 

Grey's Anatomy

2005 yılından beri yayında olan The Grey's Anatomy, tıp dünyasını odağına elen yapımların lokomotifi olmaya devam ediyor. Shonda Rhimes'ın yaratıcılığını yaptığı, başrolünde Ellen Pompeo'nun yer aldığı dizi, geçtiğimiz günlerde 18. sezonunun finalini gerçekleştirdi. Dizinin tüm bölümleri 14 Haziran'dan itibaren Disney+ Türkiye'de yer alacak.

 

Lost

Televizyonun 90'lar sonu ve 2000'ler başındaki Altın Çağı döneminin The Sopranos, The Wire, Oz, Six Feet Under gibi dizilerle birlikte bayrak taşıyan yapımı olan Lost, milenyum sonrası global anlamda popüler kültürün merkezine bu denli yerleşmeyi başaran belki de ilk yapım. Dizinin 6 sezonu da 14 Haziran'dan itibaren Disney+ Türkiye'nin kütüphanesindeki yerini alacak.

 

Desperate Housewives

2004-2012 yılları arasında yayında kalan Desperate Housewives, Sex and the City'den aldığı bayrağı devam ettirmiş ve yayın hayatı boyunca 7 dalda Emmy ödülüne layık görülmüştü. 180 bölümden oluşan dizinin tamamı, 14 Haziran'dan itibaren Disney+ Türkiye'de yayında olacak.

 

How I Met Your Mother

2000'lerin en çok izlenen sit-comlarından biri olan How I Met Your Mother, beş yakın arkadaşın 9 sezon süren hikâyeleriyle bu klasikle henüz tanışmamış veya tekrar izlemek isteyenler için 14 Haziran'dan itibaren Disney Plus Türkiye'deki yerini alacak.

 

American Horror Story

Brad Falchuk ve Ryan Murphy imzalı American Horror Story, gerek usta kadrosu gerekse her sezon odağına aldığı farklı korku alt türü temalarıyla antoloji dizilerin öncüsü olmayı başarmıştı. Dizinin şimdiye kadar yayınlanan bölümleri, 14 Haziran'dan itibaren Disney+ Türkiye'de yer alacak.

 

 

Disney Plus Türkiye'de yer alan diğer efsanevi & klasik diziler

 

Modern Family

Buffy the Vampire Slayer

Angel

The X-Files

Homeland

24

Sons of Anarchy

Prison Break

Bob's Burgers

My Name is Earl

Family Guy

The Golden Girls

Castle

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.