Box Office ABD: İç Savaş filmi beklentileri aştı, 25,7 milyon dolarla gişenin yeni lideri oldu

1.137 Gösterim
15 Nisan 2024 11:41
Box Office ABD: İç Savaş filmi beklentileri aştı, 25,7 milyon dolarla gişenin yeni lideri oldu

Tartışmalar eşliğinde gösterime giren İç Savaş (Civil War) filmi, beklentilerin oldukça üzerine çıkarak ilk hafta sonunda 25,7 milyon dolar hasılata ulaştı ve Box Office ABD'nin yeni lideri oldu.


ABD'de baş gösteren modern bir iç savaş ortamını gözler önüne seren İç Savaş (Civil War), konusu olduğu tartışmalar eşliğinde ABD'de gösterime girdi ve açılışında beklentilerin oldukça üzerine çıkmayı başardı. 50 milyon dolar bütçesiyle son 10 yılda Amerikan bağımsız sinemasının lokomotif yapım şirketlerinden biri olan A24'ün şimdiye kadarki en pahalı filmi olan İç Savaş, ilk üç günde elde ettiği 25,7 milyon dolar hasılatla Box Office ABD'nin yeni lideri olurken A24'ün en iyi açılış yapan filmi unvanını da kazandı.

 

Dünya genelinde 400 milyon dolar baremini geçmeyi başaran Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), 15,45 milyon dolarla listenin ikinci sırasında yer alırken, Hayalet Avcıları: Ürperti (Ghostbusters: Frozen Empire) 5,8 milyon dolarla üçüncü basamaktaki yerini korudu. Kung Fu Panda 4, 5,5 milyon dolar hasılatla haftayı dördüncü sırada kapatırken, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) 4,3 milyon dolar hasılatla yeniden ilk beşe döndü.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (12-14 Nisan 2024) 

 

1- İç Savaş (Civil War) - 25,7 milyon dolar

2- Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) - 15,45 milyon dolar

3- Hayalet Avcıları: Ürperti (Ghostbusters: Frozen Empire) - 5,8 milyon dolar 

4- Kung Fu Panda 4 - 5,5 milyon dolar

5- Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) - 4,3 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.