Box Office ABD: Amerika'da gişenin lideri yine değişti

3.766 Gösterim
24 Ekim 2016 12:47
Box Office ABD: Amerika'da gişenin lideri yine değişti

Box Office ABD hafta sonu listesinin yeni lideri Tyler Perry'nin Madea serisinin yedinci filmi olan Boo! A Madea Halloween oldu. Böylelikle Box Office ABD'de beş hafta üst üste zirvede değişiklik yaşanmış oldu.


Eylül ayı ortasında iki hafta sonunu art arda gişe lideri olarak tamamlayan Sully'den beri Box Office ABD'nin zirvesinde istikrar sağlayan bir yapım çıkmadı. Sırasıyla Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven), Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children), Trendeki Kız (The Girl on the Train) ve Hesaplaşma (The Accountant) filmlerinin bir hafta sonunu zirvede kapattığı Box Office ABD'nin 21-23 Ekim hafta sonu lideri ise Tyler Perry'nin Boo! A Madea Halloween filmi oldu. Vizyonun yeni yapımlarından Tom Cruise'lu Jack Reacher: Never Go Back (Jack Reacher: Asla Geri Dönme) ise listeye ikinci sıradan giriş yaptı.

İlk üçün tamanının yeni filmlerden oluştuğu Box Office ABD'nin üçüncü sırasında yer alan ise Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (Ouija: Origin of Evil) filmi oldu. Ben Affleck'in başrolünde yer aldığı Hesaplaşma (The Accountant) elde ettiği hasılatla listenin dördüncü sırasında yer alırken, Emily Blunt'lı Trendeki Kız (The Girl on the Train) listenin beşinci sırasında kendine yer buldu.

 

Box Office ABD hafta sonu listesinin en kayda değer sonuçlarını kazanan filmler ise Toronto, New York gibi festivallerde büyük övgü toplayan, RottenTomatoes ve Metacritic gibi sitelerde ender erişilebilinen 99% eleştirmen puanına sahip Moonlight ile Chan-wook Park'ın Cannes'da prömiyerini yapan yeni filmi The Handmaiden oldu. Moonlight, 4 salonda vizyona girdiği açılış hafta sonunda salon başına $103685 elde ederek bu alanda yılın en iyi rakamına ulaşmış oldu. Moonlight'tan önce benzer bir rakamı yakalayan son filmin Diriliş (The Revenant) olduğunu belirtelim.

Amerika Box Office (21 - 23 Ekim 2016)

  1. Boo! A Madea Halloween - $27.6 milyon
  2. Jack Reacher: Never Go Back (Jack Reacher: Asla Geri Dönme) - $23 milyon
  3. Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı (Ouija: Origin of Evil) - $14.06 milyon
  4. Hesaplaşma (The Accountant) - $14.02 milyon
  5. Trendeki Kız (The Girl on the Train) - $7.27 milyon
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.